OM FINNERMANN

Fascineret af malerpensler

Stueetagen og førstesalen i Pakhuset og i Fiskehuset er fra gulv til loft tæt pakket med malerier og udsmykkede krukker af Finn Arnesen – alias kunstneren Finnermann – der er inspireret af Cobra-maleren

Asger Jorn og amerikaneren Jackson Pollack.

Finnermanns værker er kendetegnet ved en abstrakt, ekspressiv stil med inspiration i børnetegninger. ”Jeg er meget produktiv, og jeg har altid været fascineret af Asger Jorn, hans brug af stærke farver.Der er altid masser af uklare felter i mine billeder, som giver plads og overlader noget til beskueren.”

Finnermann maler og skaber sine værker med spartler, hænderne og fingrene, hvorefter han streger figurerne op og skaber kontraster og dybde.

Art by Finnermann

Man kan hvad man vil

Fornemme og se mulighederne

Pakhuset i Slotsgade, Fiskehuset og Kuskestalden var i en elendig tilstand, da Finnermann købte husene af Museum Lolland-Falster. Forude ventede et omfattende restaureringsarbejde, der krævede knofedt og optimisme.

”Jeg kan fornemme, hvad ting kan, hvis man gør noget. Jeg kan se mulighederne. Jeg kan se det færdige resultat for mig”, fortæller den tidligere økonomichef i virksomheden JACO Sko, som droppede sit faste job i en alder af 45 for at kaste sig ud i nye udfordringer og gøre det, han allermest brænder for.

”Når man gør noget, skal man gøre det 100 procent. Man skal være koncentreret og have fokus”, fastslår Finn Arnesen, der karakteriserer sig selv som en gammel Nykøbing-dreng med stor interesse for Nykøbing og byens historie.

FINNERMANN’S VÆRKER

Kunstarter

FINNERMANN'S UDVALGTE VÆRKER